Lutte des classes

Intersektionalitet samt hardqueer är ute och cyklar

Posted in Anarkism, Klasskamp by di Moda on juli 30, 2009

”Intersektionalitet bör inte ses som en övergripande teori, utan snarare som ett analytiskt hjälpmedel eller begrepp, som inte strävar efter att rangordna identitetskonstruktioner utan efter att synliggöra hur olika maktordningar är sammanflätade på olika nivåer, såsom det politiska, det representationella, eller det strukturella.” från wiki

En HBTQ-kamp som inte förs av socialister kommer enbart leda till att den säljs ut till kapitalistiska intressen. Redan nu ser man exemplet, HBTQ-personer inom AFA får inte gå med i tåget. Samma personer som jagar bort nazister och homofober från pride-tåget och området. Men det viktiga för Pride är att säkra annonsörer och lyssna på liberaler. Nu går anarcho-pride med i tåget men Pride kommer slänga ut dem med i fall sponsorerna klagar. Profiten är det viktigaste för kapitalismen och även Pride.

”Intersektionalitet är det nya svarta! Nej… Det nya rosa! Solidaritet, respekt, ödmjukhet och alliansbyggen mellan förtryckta grupper!!!” Av Chamberland

Fast varför ska man alliansbygga med överklassbögen? Varför ska man alliansbygga med den kvinnliga VDn? Men hur är det med kineserna som jobbar på deras företag, kommer de få ingå i den alliansen? Kapitalisterna kommer aldrig vilja vara i allians med arbetarklassen så varför ska är det något att sträva efter?
Intersektionalisterna säger att man ska solidarisera med överklass-bögen för han är också utsatt för ett förtryck. Men är inte arbetarklass-bögarna det också? Ska man inte arbeta utifrån deras perspektiv? Att sen överklass-bögen inte blir förtryckt på grund av sin läggning så är det en bonus.

Problemen kommer ur produktionen, precis som klassamhället skapas könen där. Kärnfamiljen är den för kapitalismen bästa enheten att dela upp människor i, därför finns kärnfamiljen. Homosexuella förväntas passa in ungefär som heteros, gifta sig osv. Att homos också förväntas göra det, kommer ur organiseringen av produktionen.
Kärnfamiljen reproduceras av produktionen även om det är två mammor.

Om man inte är intresserad av vad problemet har för grund hur kan man då bekämpa problemet? Intersektionalisterna säger att det är inte intressant var förtrycket kommer ifrån, men hur ska man då bekämpa det?

”För mig är det nämligen irrelevant vad som gett upphov till det samhälle vi nu lever i eftersom alla de mekanismer som begränsar människor idag är så nära sammanflätade med varandra, att vi måste vara medvetna om samtliga för att luckra upp det som kommit att bli en väv av strukturella maktutövningar.” Från Roya

Klasssamhället som har alltid varit problemet och produktion skapar det.
Intersektionalitet är ett analytiskt verktyg, att göra det till mer än vad det är skadar arbetarklassen. ”Ekonomiskjämlikhet” är inte det som vi ska slåss, för utan upphävandet av det kapitalistiska systemet.

Från Konfliktportalen.se: Björn Nilsson skriver Vad blir bokslutet efter Mandela?, kamratwot skriver Politik i tecknad form, jesper skriver Erfarenheten av att vara terrorist, kimmuller skriver Förordet till Kämpa tillsammans!-boken, Planekonomen Håll organiseringen till organisationen, tack!

Annonser

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. En arbetsdag « Vardagspussel said, on juli 30, 2009 at 10:05 e m

    […] Från Konfliktportalen.se: kamratwot skriver En idiots uppgång och fall, kimmuller skriver Platon om kapitalister och politiker, Jinge skriver Ibland blir jag irriterad…, Björn Nilsson skriver Vad blir bokslutet efter Mandela?, Anders_S skriver Har verkligen Venezuela sålt vapen till FARC?, di Moda skriver Intersektionalitet samt hardqeer är ute och cyklar […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: